Tips & råd

Vi lager naturlige og økologiske hudpleieprodukter basert på «naturens apotek» og våre kunnskaper som leger.

Gjennom århundrer har ulike oljer og planter blitt brukt i hudpleie, og her finnes mye gammel kunnskap som er verdt å ta vare på. Vi er skeptiske til at de fleste velger produkter som i stor grad er kjemisk fremstilt.

Moderne fenomen – Folk har aldri brukt så mye penger på hudpleie som i dag. Til tross for dette har forekomsten av atopisk eksem økt voldsomt. Hva som er årsaken til dette vet man ikke sikkert, men vi er overbevist om at det er fornuftig å velge mest mulig naturlige produkter.

Allergi – Ved nye hudprodukter lønner det seg å prøve på en mindre flekk på huden først – enkelte kan reagere på naturlige, eteriske oljer. Vi bruker kun få dråper og tilstreber å finne velprøvde oljer med gode egenskaper. Uansett hvor naturlige og rene produktene er, vil det allikevel alltid kunne oppstå en allergisk reaksjon. Enkelte er f.eks. allergiske mot jordbær eller eple, uten at fruktene er usunne for det.

Vann – Kuldekremen vår inneholder bevisst litt vann. Det lille vannet i kremen er med på å øke blodgjennomstrømmingen i huden og derved beskytte den. Vannet blir absolutt ikke liggende og fryse til is på huden. Det som finnes av forskning på kuldekremer tyder på at det er gunstig med litt vann i en kuldekrem, derfor har vi valgt å tilsette dette.

Sterile omgivelser – Flere undersøkelser har vist at barn som vokser opp på en bondegård har mindre allergi enn de som vokser opp i mer «sterile» omgivelser. Vi tror det samme gjelder hudpleie. Vi har en teori at om man bruker naturlige oljer i små mengder fra starten av, kan det bli mindre problemer med eksem og allergi. Vi bruker bare de beste naturlige oljene og økologiske råstoffene vi kan få tak i. Vi ønsker at alt skal være nedbrytbart og skånsomt for både kroppen og naturen.

Aloe Vera – Aloe Vera er et velkjent plantestoff kjent for mange gode og helende egenskaper. Det har blitt rapportert noen allergiske reaksjoner på dette også, men for de aller fleste har det bare gode og positive effekter. Forskning tilsier at i det store og hele er det bare positivt å si om denne planten.

Lavendel – Vi bruker noen dråper økologisk lavendelolje i enkelte av produktene våre. Lavendel har en antiseptisk og cellefornyende effekt, i tillegg til at det gir en mild og behagelig duft. Det er noen få som kan reagere allergisk på lavendel også, men vår erfaring er at for de fleste oppveier de positive egenskapene de negative.