Beskytt tørre og såre barnekinn – kuldekrem med vann kan være løsningen.

Vinterkrem

Vi får ofte spørsmål om vanninnholdet i våre fetere kremer. Spesielt i vinterkulda lurer mange foreldre på hvilken krem som gir best beskyttelse til tørre og såre barnekinn.

Riktig påkledning er det viktigste for å forebygge tørr og sår hud. Dersom huden fortsatt er tørr og sår anbefaler vi en fet krem, og gjerne en med litt vann.
Det er ikke så mye forskning på vann i kuldekrem. Men den forskningen som er gjort tyder på at det er mer gunstig å bruke en krem med litt vann enn en helt vannfri krem. Det er en svært seiglivet myte at en kuldekrem bør være 100% vannfri, sier lege Kari Løvendahl Mogstad.

To studier motbeviser vannfrihet i kuldekrem


To studier på kuldekrem viser at litt vann i kremen faktisk kan forebygge frostskader.
– En dansk og en finsk studie er gjort på kuldekremer. Begge viste at kremer som skal beskytte barnet i vinterkulden slett ikke trenger å være vannfrie. Det er altså en myte at man ikke skal ha vann i kuldekremer, sier gründer Kari.
Det er altså helt bevisst at Lykkelig som liten har litt vann i sin kuldekrem, for vi vet at det fungerer. Tonje Helene Blomseth, kjent fra Evcntyrjenter på NRK1 og Bloggerne på TV2, har brukt Vinterkremen vår på sine ekspedisjoner.


For å ta litt mer om bakgrunnen for dette med vann i kuldekremen: En av de største vitenskapelige studiene som er utført på kuldekremer ble gjort på finske soldater i kuldekammer. Denne studien tyder på at det er gunstig med litt vann i kuldekremen.
Årsaken til dette er at vannet i kremen gjør at huden i ansiktet kjennes litt kaldere ut i det man går ut i kulden. Dette registrerer kroppen, og denne kuldefølelsen gjør at kroppen hurtig skrur opp blodforsyningen til ansiktshuden litt, for å varme opp huden som kjennes nedkjølt ut. Denne økte blodgjennomstrømmingen ser ut til å gi en ekstra beskyttende effekt.
Det lille som er vann i kuldekremen fordamper hurtig fra huden, i løpet av få minutter. Det er en stor misforståelse at vannet blir liggende i huden og fryse til is der, slik mange tror.
-En kuldekrem med litt vann viste seg altså å gi bedre beskyttelse for soldatene i studien enn en vannfri kuldekrem. En vannfri kuldekrem ser på en måte ut til å «narre» kroppen til å tro at ansiktshuden er varmere enn den er, og dermed gjøre den mer utsatt for frostskader. Derfor er det fornuftig å bruke litt vann i en kuldekrem.

Vinterkremen fra Lykkelig som liten

I takt med kulda øker salget av Vinterkremen fra Lykkelig som liten. Fornøyde foreldre velger økologisk år etter år, og salget er stigende. Årsaken er fornøyde foreldre som anbefaler kremen.
Vinterkremen er en ypperlig kuldekrem, og en beskyttende krem for små og store kinn i norsk vintervær. Basert på naturlige og økologiske råvarer. Den er fet og god, og gir god beskyttelse der det trengs mest. Både aloe vera og ringblomst er kjent for sine helende egenskaper, og mandarinolje sies å forebygge blodsprengninger i huden.
Uten parabener, hormonhermere, sulfater, kunstige duft-, farge- og konserveringsstoffer.

Og husk…

Når du skal bruke en ny type krem på barnets hud, er det viktig at du prøver på et lite område først, gjerne på armen. Hvis barnet ikke tåler kremen, er det da bare et lite område som blir rammet.

Kjøp vår vinterkrem her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *