Tre gode tips for å bekjempe såre hender!

tørre hender

Gjør dette for å få bli kvitt såre hender.

Vær nøye på forebygging

Det ser ut til at rådene fra Folkehelseinsituttet om streng håndhygiene kommer til å vedvare en god stund. Kaldt vær i kombinasjon med hyppig håndvask har medført at svært mange sliter med såre hender akkurat nå.

Ved å være like god på forebygging som på håndhygiene kan du unngå å få sprukken hud på hendene. Vi anbefaler derfor at du smører hendene med en god og næringsrik krem flere ganger daglig, og at du bruker votter når du beveger deg utendørs.

Hudkremene fra Lykkelig som liten er gode og nærende håndkremer. De trekker raskt inn uten å klisse.

Bruk en mild håndsåpe

Antibac og sterke håndsåper bryter ned det naturlige fettlaget på hendene og tørker ut huden. Vi anbefaler å bruke en mild håndsåpe som også tilfører fukt. Bruk gjerne Lykkelig som liten badeolje som håndsåpe. Dette fungerer like godt som andre håndsåper og rengjør samtidig som den smører hendene.

Les om Lykkelig som liten Badeolje her.

Smør godt med gode og virksomme hudprodukter

For å få bukt med rød, sprukken og vond hud må man smøre seg godt med fete og fuktighetsgivende kremer eller salver. Bruk gjerne hudprodukter som inneholder bivoks og lanolin. Dette er ingredienser som forhindrer fuktighetstapet til atmosfæren, og styrker hudbarrieren.

Doktorsalven eller barnesalven fra Lykkelig som liten er to gode alternativer som lindrer, pleier og demper sår hud på hendene. For de som har svært tørre hender kan vinterkremen motvirke tørrhet effektivt. Den trekker også raskere inn i huden.

For ekstra fuktighetsgivende effekt kan du smøre hendene med krem eller salve om kvelden og sove med tynne hansker for å øke absorpsjonen av kremen.

Med disse tre enkle rådene vil mange få bukt med røde, såre og sprukne hender!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *