Tips til å forebygge tørre hender

tørre hender

Tørre, røde og såre hender kan oppstå som følge av omfattende håndvask og håndspriting. Vi gir deg tipsene som forebygger og pleier såre hender effektivt.

Uttørking av hender

Hver dag fornyer huden seg, og skaper selv balanse mellom fuktighetsgrad og elastisitet. For å beholde elastisiteten i overhuden må hendene tilføres fuktighet hvis de blir tørre.

Tørrhet forverres ofte om vinteren fordi kulda tørker ut huden. Håndsprit kan forårsake hudirritasjoner, og det er derfor ekstra viktig med gode rutiner som forebygger uttørking.

Tips til forebygging

God håndhygiene har for tiden høy prioritet, og derfor bør det også gjennomføres gode rutiner for å forebygge tørre hender. Med dagens retningslinjer skal hendene vaskes og sprites mange ganger om dagen.

Bruk votter når du går utendørs og vask hendene i lunkent vann. Velg en god og næringsrik fuktighetskrem forebyggende, og gjerne flere ganger daglig. Har hendene allerede blitt tørre og sprukne kan en fetere krem – og gjerne hansker komme godt med når man er i kontakt med kjemikalier som irriterer huden.

Hvorfor velge Lykkelig som liten

Hudkremene fra Lykkelig som liten inneholder utvalgte og milde ingredienser som forebygger og pleier tørr hud. Prøv Hudkrem Nøytral og Lavendelkremen nå.

Vi har tilsatt avokadoolje som fornyer tørr hud. Den gir rikelig med fuktighet fordi den inneholder Vitamin E. Vitamin E vil også hjelpe hudens elastisitet og har en legende effekt. Jojoba er fin til tørre og sensitive hudtyper. Den fukter raskt, beroliger og virker pleiende. For de med ekstra tørre hender vil mandeloljen tilføre sårt tiltrengt fukt.

Begge hudkremene inneholder fornyende aprikoskjerneolje som er beskyttende og spesielt gunstig mot tørr hud og hudlidelser som eksem. Rapsoljen i kremene lindrer kløe og hudirritasjoner.

Ønsker du en krem med duft er Lavendelkremen et godt alternativ. Lavendeloljen virker beroligende på såre hudpartier.

Hudkremene er svært drøye i bruk, og trekker raskt inn uten å kjennes klissete.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *