Nyttige tips til påskeferie med småbarn

Det er ikke like lett å bestemme hvilke påskeferiedestinasjoner som passer best med en baby. Vi har snakket med tre nybakte mødre i mammapermisjon, og som har valgt å reise bort i ferien.

Påskeferien er tradisjonsrik, og de aller fleste benytter seg av fridagene til å reise bort. Nordmenn reiser helst innenlands, og gjerne et sted de kan gå på ski, og nyte norsk natur. Dette er noe som derimot ikke passer nybakte foreldre like godt, da babyen ikke kan ligge for lenge i pulk og det kan være tungvint å frakte med seg alt den lille behøver.

Mange velger å tilbringe påskeferien med familien. En av dem er Hanna, som reiser hjem for å besøke familien sin. Hun planlegger en avslappende ferie med fokus på familie og venner. Det å kjenne på avkobling fra hverdagen og kanskje litt avlastning er noe mange småbarnsmødre setter stor pris på.

Maiken og familien skal på hyttetur med et vennepar som også har barn, kun et par timers kjøretur unna. Med en fem måneder gammel baby er ikke de store påskeplanene fastsatt, men hun håper å få til en skitur med pulk hvis det blir godvær. Da er det viktig å passe på riktig bekledning, og at skituren ikke varer for lenge. Vinterkremen fra Lykkelig som liten og solkrem vil også komme godt med når påskesola skinner.

Marthe og familien på fire reiser til Narvik for å stå på ski og gå toppturer. Samtidig kan èn aktivitet om dagen være nok når man har med en liten baby, og det kan være fint å ta ting litt på sparket. Det er jo ikke alltid man kan planlegge så detaljert når man har småbarn!

Dette må du huske på

Riktig bekleding, solbriller, solkrem og kuldekrem er viktig å huske på. Babyen skal helst ikke eksponeres direkte for sola, og man må gjerne også være litt forsiktig med den skarpe fjelluften.

All tre istemmer at kvikklunsj og appelsin hører med for en komplett påske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *