Mother love is the fuel that enables a normal human being to do the impossible

Morsdag

For de fleste av oss er det å bli mor, det største vi kan oppleve. Det er en type kjærlighet som kjennes inn til ryggmargen, og som bare «er der».

Selv om vi både kan være oppgitt, frustrert og lei en gang iblant, så kjenner vi en helt grunnleggende følelse, og ubetinget kjærlighet til dette barnet, som vi har fått et forhold til allerede før vi møter det ved fødselen.

Det er jo heller ikke så rart at det er noe helt unikt ved det å bli mamma, og det båndet som er mellom mor og barn fra starten av. Nyere forskning bekrefter også dette; at en gravid kvinnes hjerne går gjennom endringer som gjør henne forberedt til å bedre tolke barnets signaler og behov.

Endringene som skjer i hjernen styrker kort og godt båndet mellom mor og barn. Dette er endringer som har skjedd i uminnelige tider, og det er ikke noe som har sluttet fordi om vi har blitt moderne mennesker i travle samfunn, men endrede vilkår på mange vis.

Morsrollen har vært gjenstand for store endringer de siste tiårene, og det er også mye debatt og diskusjoner rundt hvordan det er å være nybakt mamma nå til dags.

I en tid der det har vært mye og bra fokus rundt farsrollen og viktigheten av å få pappaene mer på banen, så har kanskje mammaene blitt «ofret» litt vel mye?

I alle fall er det ikke tvil om at mange kvinner som har blitt mor kjenner på mye stress og jag, og forventninger om både å være på topp enten det er som mamma og som yrkesaktiv. Mange legger så klart alt for stort press på seg om å være den perfekte mor, som har alt på stell. I tillegg til at hun nå forventes å komme raskt tilbake til jobb.

Det sier seg selv at det blir mye stress av slikt, for mange. Håpet er at vi ikke skaper et samfunn der mange kvinner og nybakte mødre ikke får verken nok tid eller «kred» for den fantastiske jobben og innsatsen de gjør, både hjemme og for samfunnet!

I anledning Morsdagen skal vi klappe oss selv på skulderen, og minne oss selv på at vi faktisk gjør en kjempeinnsats😊 Mange mødre er selve limet i familien, som både trøster, er logistikksjef, «blekksprut» som har armer og ben i alle retninger for alle andre i familien, og som alltid er der, uansett om det er hundre andre ting som foregår i hodet hennes. Selv om det kan røyne på innimellom,  har mor som regel både et hjerte og et fang som aldri blir for fullt.

God morsdag😊

Les flere av våre nyheter her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *