LYKKELIG SOM LITEN VED EKSEM OG PSORIASIS!

Father and baby


En gladhistorie fra virkeligheten

Thomas og barna sliter med eksem og psoriasis og mye av hverdagen til familien på fire går med til behandling. Med lavendelkremen og doktorsalven fra Lykkelig som liten holdes hudsykdommene i sjakk. Smørerutinene på barna går bedre fordi det ikke svir, og i vinter ble det slutt på kortisonkremene og lysbehandlingen for pappa!

Bakgrunn

Psoriasis og eksem er vanlige hudsykdommer som påvirker hverdagen til svært mange nordmenn. Årsaken kan delvis forklares av genetikk. I denne familien øker derfor risikoen for at barna får hudplager siden en av foreldrene er rammet (Berents og Saunes et al. 2018).

Behandling

Det er omfattende smørerutiner ved barneeksem. Med jevnlig smøring både morgen og kveld kan tiden mellom eksemutbruddene forlenges. Tidligere har de daglige smørerutinene vært problematiske fordi det ga svie under påsmøring hos minstemann. Etter at familien begynte med lavendelkremen har dette snudd. Det svir ikke, og i tillegg inneholder lavendelkremen kun naturlige og økologiske ingredienser som forebygger tørr hud. Minstemann nekter å bli innsmurt av kremene fra legen fordi han liker lavendelkremen så mye bedre. Nå går smørerutinene som en drøm hos den lille familien.

Thomas er hardere rammet av psoriasis, og har gått til lysbehandling, brukt sterke kortisonkremer, syre og sprøyter for å få bukt med psoriasisen. Tilstanden blusser ofte opp om vinteren, og tidligere er det kun kortisonkremer i kombinasjon med lysbehandling som har fungert. Lysbehandling er alternativer for personer med utbredt psoriasis. Behandling med lys krever at man er undersøkt og blir fulgt opp hos hudlege. I tillegg behandles psoriasis ofte med kortisonkremer som virker antiinflammatorisk.

Kneet til Thomas med psoriasis før behandling med Lykkelig som liten til venstre og etter til høyre. Etter behandling kan du se at psoriasisen nesten er borte, og der det tidligere var skorpe og sprukken hud er huden nå kun litt rød.

Nye rutiner som fungerer og forenkler hverdagen

I vinter har Thomas brukt lavendelkremen til daglig innsmøring og doktorsalven for å pleie huden når den har blitt ekstra sår. For første gang har ikke psoriasisen blusset opp som den har pleid.

Behandling av barneeksem og psoriasis er kostnadskrevende og tidkrevende. Ofte krever slike hudtilstander sterkere medikamenter for å holde huden fri for eksem og utslett.

I denne familien har de med Lykkelig som liten funnet gode, trygge og naturlige produkter som fungerer og forenkler hverdagen. Nå går smørerutinene av barna smertefritt og pappa har så langt sluppet unna både kortisonkremer som gjør huden skjørere, og lysbehandling som er tidkrevende.

For dem som sliter med kroniske hudplager som psoriasis eller atopisk eksem, så kan man få dekket deler av utgiftene til både hudkremene og salvene til Lykkelig som liten, som bl.a. Hudkrem lavendel, nøytral og Doktorsalven, på lik linje med andre kremer, salver og legemidler som man bruker. Man får det refundert gjennom Helfo, men det må være attestert og godkjent av en hudlegespesialist, eller barnelege.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *