Badeoljen – bestselgeren som «alle» kan bruke

badeolje og baby

I løpet av de siste årene har Lykkelig som liten badeolje blitt vår bestselger. Kjempegod til å pleie tørr babyhud og med en rekke gode egenskaper er den en favoritt blant småbarnsforeldrene. Hør hvordan gründerne og legene i Lykkelig som liten kom fram til denne gode oppskriften.

En mild badeolje er anbefalt til barn med tørr hud

Badeolje brukes til barn med tørr hud og eksem. Samtidig kan for mye bading medføre tørr hud, og en mild såpe er gjerne anbefalt for å rengjøre huden.

Problemet med mange badeoljer er ofte et snevert bruksområde. Videre at den ikke trekker godt inn i huden og etterlater fett i badekaret etter bruk. I tillegg er det viktig at den er mild og god til sensitiv babyhud.

Lykkelig som liten ønsket å gi småbarnsforeldre et naturlig alternativ som var enkel å påføre og som tilførte huden masse fuktighet. Resultatet ble en oljesåpe med kaldpressede oljer som trakk godt inn (der varmpressede oljer ofte blir liggende som et fettlag på huden).

Denne unike kombinasjonen har en rengjørende og fuktighetsgivende effekt, samtidig som at oljen kan brukes i badevannet, på vaskekluten eller direkte på huden. Oljen etterlater kun små rester i badekaret og er mild og god for huden, men legeparet Kari Løvendahl Mogstad og Nils Ivar Leraand har brukt mye tid på å komme fram til denne gode oppskriften.

Fra kjøkkenbenken og til klosternonnene på Tautra

Gründerne og legene gikk grundig til verks for å finne en god og nærende oppskrift. Hjemme på kjøkkenbenken på Byåsen ble ulike varianter prøvd ut, før de endelig landet på en oppskrift som hadde de egenskapene ekteparet så etter.
Med nøye utvalgte oljer som jojobaolje og aprikoskjerneolje kan Badeoljen gjøre underverker for tørr hud. Jojobaolje er velkjent for sine pleiende og fuktgivende egenskaper. Den motvirker tørr hud og er ypperlig ved eksem og hudirritasjoner. Oljen har en gjenoppbyggende og balanserende effekt på huden. Aprikoskjerneolje tilfører huden masse fukt og næring som etterlater huden deilig og myk, og er derfor ideell for sensitiv hud.
Oppskriften har blitt utviklet sammen med nonnene på Tautra, som sa seg villige til å lage produktene for oss. Tautra Mariakloster ligger i idylliske omgivelser på øya Tautra i Trondheimsfjorden. På klosteret bor cistercienonner som tjener til livets opphold gjennom sin såpe og kremproduksjon, og har lang erfaring med produksjon av kremer og såper.

Dette sier kundene

«Oljen har en beroligende effekt på små badenymfer. Klisser ikke. Drøy i bruk»

«En helt super olje som vi har brukt mye til vår datter. Hun har tørr hud og huden blir fort tørket ut av vanlig såpe. Denne er genial å bruke når hun bader og under stell. Anbefales!»

«Beste badeoljen til baby. Deilig, mild lukt og ingen skumle ingredienser.»

Les mer om oljen her…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *