Hva skal man bruke på tørre, røde hudpartier?

Vinterkrem

Uteaktiviteter som ski og aking er fint å gjøre sammen med barna om vinteren. Hyppig håndvask og kulde tørker ut huden, og små barn kan fort bli kalde. God og riktig bekledning er det viktigste, men også en fet og næringsrik krem kan gi god beskyttelse.

Litt om kulde og vann i kuldekrem

Vintervær og minusgrader fører til at fordampingen av hudens naturlige fuktighet øker. Det gjør at huden har behov for fetere kremer som kan holde på fuktigheten. Riktig påkledning er det viktigste for å forebygge tørr og sår hud, og sliter du med tørre hender hendene må du huske på å bruke votter. Dersom huden fortsatt er tørr og sår anbefaler vi en fet krem, og gjerne en med litt vann.

For å ta litt mer om bakgrunnen for dette med vann i kuldekremen: En av de største vitenskapelige studiene som er utført på kuldekremer ble gjort på finske soldater i kuldekammer. Denne studien tyder på at det er gunstig med litt vann i kuldekremen.

Årsaken til dette er at vannet i kremen gjør at huden i ansiktet kjennes litt kaldere ut i det man går ut i kulden. Dette registrerer kroppen, og denne kuldefølelsen gjør at kroppen hurtig skrur opp blodforsyningen til ansiktshuden litt, for å varme opp huden som kjennes nedkjølt ut. Den økte blodgjennomstrømmingen ser ut til å gi en ekstra beskyttende effekt.

Tips til bruksområder for Vinterkremen

Barn har ofte mer sensitiv hud enn voksne og blir raskere nedkjølt. Våre kunder bruker Vinterkremen på tørre og såre kinn, tørre hender, mot forkjølelseslepper og for ekstra beskyttelse på trilleturen.

Både store og små kunder bruker kremen, som har blitt en favoritt når gradestokken tipper ned på minussiden.

– Huden blir myk og fin. Den er ikke hard og fet slik de kuldekremene jeg benyttet selv som liten, forklarer en småbarnsmor som har testet ut kremen.

– Huden blir myk og god etter bruk av denne kremen, sier en annen kunde.

Vinterkremen vår trekker raskt inn, og du kan fint smøre inn huden inntil femten minutter før du eller barnet går ut.

Gode rutiner sørger for effektiv innsmøring på barnet før trilleturen og før barnehagen.

– Vi har en fin rutine på morgenen og kvelden hvor min sønn får lov til å ta fingeren sin ned i kremen og smøre på kinnene sine selv. Dette synes han er veldig gøy og sier at det er godt å smøre det inn. Etter noen dager er kinnene fine og da venter vi med å smøre til han eventuelt blir tørr igjen, tipser en av våre faste kunder.

Vil du prøve? Les mer om Vinterkremen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *