GRATULERER MED DAGEN, DERE FLOTTE KVINNER!

mødre

I dag er det som alle vet 8. mars, en dag som fortsatt er både viktig og vel verdt å markere.

Selv om vi har kommet utrolig langt i både likestilling og jenter og kvinners rettigheter her til lands i forhold til mange andre andre land, så har vi fortsatt mange kamper å kjempe.

Og det er så viktig å huske på at det er ingen ting som kommer av seg selv, og ingenting vi skal ta for gitt, selv om vi har opparbeid oss mange muligheter og rettigheter, uansett kjønn.

Det er mange som har gått opp stien og veien før oss, og jeg tar av meg hatten for hva våre formødre har gjort, for at jeg og mine døtre skal ha det så godt som jente og kvinne i et moderne samfunn som vårt.

Men vi kan ikke hvile på deres laurbær, og vi må fortsette å være bevisste på å si ifra når det er ting som endrer seg, eller som fortsatt ikke er greit.

Vi har stadig vekk aktuelle debatter og saker som viser at vi fortsatt må være bevisste; ta bare temaet barselomsorgen, der det stadig er nedskjæringer og dårligere kår for mor og barn. Eller vi kan se på det store engasjementet som de tre jentene har skapt, som ropte ut om #Metoo i skolegården, med beskrivelser av hvordan jenter blir kalt både det ene og det andre-bevisst eller ubevisst- på en måte som nedgraderer jenter.

Mange vil mene at  vi som er jenter og kvinner i Norge i dag, ikke har noe særlig mer å kjempe for eller rope høyt om. Men for meg er det aller viktigste at vi , uansett kjønn eller alder, kjenner på at vi verdsettes for den vi er, og at vi har like muligheter.

Det er også veldig viktig at vi som foreldre er kanskje enda mer bevisste på hvordan vi snakker og opptrer i forhold til våre egne barn, både jenter og gutter. Det er vi som er med og forme dem, og plante holdninger i dem.

Til lykke med dagen,

fra lege og gründer Kari Løvendahl Mogstad i Lykkelig som liten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *