Farsdagshilsen fra Nils

Farsdag

I anledning farsdagen reflekterer gründer og lege Nils Ivar Leraand rundt farsrollen og hvordan det har vært en motivasjon for å starte Lykkelig som liten.

Farsdag er en dag der det kan være rom for litt refleksjon og se litt tilbake.

Det har skjedd mye i løpet av noen tiår. Da jeg selv ble født, fikk ikke faren min være med på fødestua engang. Han satt på Samfundet og ventet i spenning etter å ha levert moren min til jordmødrene.

I dag er det helt annerledes. Far er med gjennom hele fødselen som fødselshjelper og støtte. Senere blir det bading og stell og bleieskift og andre oppgaver.

Jeg husker godt da Selma, datteren vår, var nyfødt. Hun slet litt med sår stump og bleieutslett, og var litt urolig på grunn av det. En dag da jeg satt på do uten å ha med meg noe lesestoff, begynte jeg å lese på boksen med babykrem som sto på stellebordet, i mangel av noe bedre. Jeg ble nesten litt satt ut. Det var så mye kjemikalier og tvilsomme stoffer som var ramset opp, at jeg ble helt bekymret. Fantes det virkelig ikke noe bedre enn dette å smøre på den lille gulljenta vår?

Vi hadde en onkel i Danmark som i mange år hadde laget en fenomenal salve etter en hemmelig oppskrift, og det var Onkel Ernst som inspirerte meg. Jeg tenkte at hvis han kunne lage salve, så kunne vel jeg også. Jeg begynte å lese meg opp, og kjøpte inn diverse oljer og bivoks og sheasmør. Bunken med bøker på nattbordet om hud, kjemi, kosmetikk og oljer vokste etterhvert til godt over halvmeteren. Når jeg først blir fenget av noe, har jeg nemlig en tendens til å gå i dybden, jeg er nok litt nerd.

Det ble en tid med mye prøving og feiling på kjøkkenbenken hjemme. Etterhvert kom vi frem til en babysalve som var kjempebra, og som nesten kurerte bleieutslett over natten. Den salven var starten på Lykkelig som liten. Jeg liker å se på den babysalven som min «farsdagsgave» til barna våre.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *