Bli kvitt tørre vinterlepper til jul

leppebalsam

Vinteren vil ingen ende ta, og mange opplever at lepper blir såre og sprekker opp. Da er Lykkelig som liten Leppebalsam perfekt til å forebygge og pleie.

Tørre vinterlepper

Det er ikke lenge til juleferien står for tur, og flere måneder med kulde og minusgrader står for tur.

Mange sliter med tørre, såre og sprukne lepper på denne tiden av året. Veldig tørre lepper som sprekker kan være utrolig vondt. Når dette problemet oppstår er det spesielt viktig å IKKE slikke seg på leppene. Enzymene i spyttet, som er basiske, vil gradvis skade leppenes syrekappe. Dette kan gi tørre lepper, eksem og sår i munnvikene

Temperatursvingninger er en stor belastning for huden vår, som mister sin naturlige fuktighet. I vinterkulda blir temperaturforskjellene store, og hudens fuktighet fordamper til de tørre omgivelsene. På leppene er huden veldig tynn og produserer ikke fettstoffer. Derfor er det lett å bli avhengig av leppebalsam for å forhindre uttørring. Feil ingredienser kan føre til at du faktisk blir avhengig av leppepomaden.

Bruk riktig leppebalsam

Man skal være oppmerksom på at mange leppepomader ofte inneholder mye av det avhengighetsskapende stoffet petrolatum. Petrolatum er en mineralolje som tørker ut leppene ved å hindre huden egenproduksjon av barrierestoffer.

For tørre lepper er Lykkelig som liten Leppebalsam med sheasmør og ubleket bivoks noe av det beste du får tak i. Den består utelukkende av økologiske ingredienser som motvirker tørr hud, og tilfører fukt og næring som forsterker og styrker leppenes naturlige barriere.

Ha alltid en god leppepomade stående på nattbordet og smør leppene når du legger deg, så slipper du å våkne med tørre, såre og sprukne lepper

Drikk vann og spis fettholdig mat

Du kan også forebygge tørre lepper ved å drikke masse vann og ved å spise matvarer med gode fettstoffer. Det kan også være lurt å skrubbe leppene jevnlig for å fjerne døde hudceller.

Ved å følge disse rådene går leppene en mykere førjulstid i møte!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *