Lykkelig som liten er en legeutviklet serie med trygge og økologiske hudpleieprodukter for både store og små. Uten kortison, parabener eller andre miljøbelastende stoffer.

Finn din forhandler › Bestill produkter på nett › Kontakt oss ›
Facebook Instagram Karis blogg →

Ammesalve

En fantastisk ammesalve, som er 100% økologisk. Trygg og god ved såre bryster.

Barnesalve

Svært god og nærende salve for store og små. Effektiv ved tørre flekker, kløende og irritert hud.

Badeolje

Vasker og tilfører fukt til huden ved bad eller på vaskekluten. Fin ved både bading og stell av barnet.

Hudkrem

En unik krem, som er effektiv ved atopisk eksem og andre hudplager. En rik og nærende krem for alle store og små.

Barnehagekrem

Dette er en super krem beregnet for hud som er ute i vær og vind. Fet og god, med bare naturlige ingredienser og nærende oljer.

Doktorsalve

En unik salve med helt spesielle egenskaper. Doktorsalven må prøves ved alt fra brannsår, eksem, psoriasis og irritert hud.

Hudkrem med lavendel

Samme unike krem, med mild duft av økologisk lavendelolje. Veldig god allround-krem for alle.

Fotkrem

En forfriskende og oppkvikkende krem for slitne føtter. Naturlig og nærende, med deilig duft av peppermynte.

Vinterkrem

Fet og god vinterkrem for større barn og voksne.

Vi lager naturlige og økologiske hudpleieprodukter basert på «naturens apotek» og våre kunnskaper som leger. Gjennom mange hundreår har ulike oljer og planter blitt brukt i hudpleie, og her finnes mye gammel kunnskap som er verdt å ta vare på. Vi er skeptiske til at de fleste velger produkter som i stor grad er kjemisk fremstilt.

Moderne fenomen – Folk har aldri brukt så mye penger som hudpleie som i dag. Til tross for dette har forekomsten av atopisk eksem økt voldsomt de siste tiårene. Hva som er årsaken til dette vet man ikke sikkert, men vi er overbevist om at det er fornuftig å velge mest mulig naturlige produkter.

Allergi – Når man prøver et nytt hudprodukt, lønner det seg å forsøke på en mindre flekk på huden først – enkelte kan reagere på naturlige, eteriske oljer. Vi bruker bare noen få dråper og tilstreber å finne velprøvde oljer med gode egenskaper. Uansett hvor naturlige og rene produktene er, vil det allikevel alltid kunne oppstå en allergisk reaksjon. Enkelte er f.eks. allergiske mot jordbær eller eple, uten at fruktene er usunne for det.

Vann – Kuldekremen vår inneholder litt vann. Dette er helt bevisst. Det lille vannet i kremen er med på å øke blodgjennomstrømmingen i huden og derved beskytte den. Vannet blir absolutt ikke liggende og fryse til is på huden. Det som finnes av forskning på kuldekremer tyder på at det er gunstig med litt vann i en kuldekrem, derfor har vi valgt å tilsette dette.

 

Sterile omgivelser – Flere undersøkelser har vist at barn som vokser opp på en bondegård har mindre allergi enn de som vokser opp i mer «sterile» omgivelser. Vi tror det samme gjelder hudpleie. Om man bruker naturlige oljer fra starten av, blir det mindre problemer med eksem og allergi. Derfor bruker vi bare de beste naturlige oljene og økologiske råstoffene vi kan få tak i. Vi ønsker at alt skal være nedbrytbart og skånsomt for både kroppen og naturen.

Aloe Vera – Aloe vera er et velkjent og populært plantestoff, som er kjent for sine mange gode og helende egenskaper. Det har blitt rapportert noen allergiske reaksjoner på dette også, men for de aller fleste har det bare gode og positive effekter. Vi har gått gjennom mye forskning på aloe vera, og i det store og hele så er det bare positivt å si om denne planten.

Vår historie ›

Det hele startet omkring 2003, da lille Selma var nyfødt. Mer eller mindre bevisste leste vi på salveboksen som sto på badet, og begynte å undre. Kunne det virkelig være bra å smøre alle disse kjemikaliene på kroppen til det lille nurket? Kunne vi ikke – med vår erfaring og kunnskap – lage noe bedre selv?

Tradisjon og kunnskap – Vi begynte å lese oss opp, og forsøkte å kombinere vår fagkunnskap som leger med mer tradisjonelle metoder. Etter en del prøving og feiling kom vi frem til barnesalven. Den fungerte bedre enn noe annet vi hadde prøvd, og inspirerte oss til å fortsette å utvikle også andre naturlige og økologiske hudpleieprodukter, uten parabener og andre potensielt skumle stoffer.

Produksjon på Tautra – Vi fikk tidlig kontakt med nonnene på Tautra, som sa seg villige til å lage produktene for oss. De har lang erfaring med produksjon av kremer og såper, og vi kunne ikke fått med noen bedre på laget. Vi har også et samarbeid med Urtegaarden i Danmark, som har mange års erfaring med økologiske produkter. Vi har fått støtte til å gjennomføre prosjektet vårt fra Innovasjon Norge. Vi har mange idéer, og planlegger å lansere nye, gode produkter med jevne mellomrom.

 

Kari – Kari har i årevis engasjert seg innen svangerskaps- og barselmedisin, og har mye kunnskap og erfaring innen dette feltet. Hun har født seks barn selv, og sitter inne med mye egenerfaring! Hun har også arrangert private kurs for gravide i Trondheim, er foredragsholder, og er engasjert i Legeforeningen med temaer som angår svangerskap og barns helse. Hun er medlem i Nasjonal fagråd for svangerskaps-, fødsels- og barselomsorgen. I tillegg til jobben som fastlege, jobber hun også som lektor ved NTNU, der hun underviser nybakte legestudenter. Kari er også glad i å skrive og formidle, og har sin egen mamma-/legeblogg. Hun er også fast spaltist i Adresseavisen.

Nils – Nils arbeider som fastlege sammen med Kari på Munkholmen Legesenter i Trondheim. Han er som Kari også ansatt som lektor ved NTNU, og underviser legestudenter hver uke. Han har tidligere jobbet som helsestasjonslege i flere år. Han er også godkjent idrettslege, og er nå engasjert i en bistilling som lege for det norske damelandslaget i håndball.

Les Kari’s blogg ›

Vil du bli forhandler? Kontakt oss på ellen.loxley@lykkeligsomliten.no eller +47 45 44 55 40

Østfold
Beautysalongen, Askim
Klinikk Bedre Helse, Fredrikstad
Sykehusapoteket, Kalnes
Merethes Landhandel og Cafe, Spydeberg

Akershus
Liseapotekene Slependen, Asker
Siri Brodersen, Asker
Ringen Apotek, Jessheim
Be Yoga Studio, Lørenskog
Ringen Apotek og Bandagist, Rælingen
Apotek Sandvika Vest, Sandvika
Apoteket i Son, Son
Groth Akupunktur, Son
Bekken og Barn, Stabekk
Stabekk Apotek, Stabekk
Stjernebarn, Vinterbro

Oslo
Alt for Barna
Babymagasinet AS, Grønland
Balder Apotek
Bekken og Barn
Bæreglede
Drømmebarn
Fyrstikktorget Apotek
Illums Bolighus
Kinsarvik Naturkost, Bislett
Lindeberg Apotek
Pulsapoteket
Riktige leker
Røtter Frogner/Colbjørnsens gate
Røtter St. Hanshaugen
Sukkertøy
Svangerskapet

Hedmark
Huldra Håndverk, Mat og Kultur, Alvdal
Babble, Elverum
Sunkost Flisa, Flisa

Oppland
Engler og Cowboyer, Gjøvik
Lanjoupoulos Familiekiropraktikk, Gjøvik
Babycare Lillehammer, Lillehammer
Lillehammer Hud & Velvære, Lillehammer

Buskerud
Bitteliten, Drammen
Lille Skatt, Drammen
Alfa Omega Hudpleie, Hønefoss
Femina, Hønefoss
Mors Hjerte, Hønefoss
Godsaker, Kongsberg

Vestfold
Sunkost Holmestrandtoppen, Holmestrand
På Låven i Bestemorshage, Hvasser
Fat og Fe, Sandefjord
Komplett Apotek, Sandefjord
Liten, Tønsberg

Telemark
Bark Handleri, Brevik
Ringo Bø, Bø
Sunkost Down Town, Porsgrunn
Kosi Barn og Utstyr, Rjukan
Sunkost Brotorvet, Stathelle
Søksi, Vinje

Aust-Agder
Siri Brodersen, Grisen Storsenter, Tvedestrand

Vest-Agder
Babybanden, Kristiansand
Babycare, Kristiansand

Rogaland
Sunkost, Egersund
Claire Kids, Haugesund
Ryfylke Apotek Rennesøy, Rennesøy
Bekken og Barn avd. Sandnes, Sandnes
Sunkost Maxi Storsenter, Sandnes
Life Sauda, Sauda
Baby Miljø, Stavanger
Barselhotellet St.Svithun, Stavanger 
Bekken og Barn avd. Stavanger
Satya Yoga, Stavanger
All Verdas gåver og bruksting, Suldal
Mamma Mia, Ølen
Gjesdal Apotek, Ålgård

 

Bestill produkter på nett ›